Coaching met Boogschieten

Boogschieten en persoonlijke ontwikkeling. Dat is een schot in de roos!

Coaching met boogschieten is een uitstekende methode voor particulieren en professionals om hun persoonlijke effectiviteit te versterken en beter om te leren gaan met ambities, doelen, verwachtingen, processen en resultaten. Rob van Ham zet het boogschieten ook in voor therapeutische doeleinden bij het vinden van balans, focus, zelfvertrouwen en meer lichaamsbewustzijn. Je hoeft niet te kunnen boogschieten voor deze vorm van coaching. En uiteraard staat veiligheid voorop.

coaching boogschieten
Waarom en voor wie?

Coaching of therapie met boogschieten is geschikt zowel voor jongeren en volwassenen als voor particulieren èn professionals.

Coaching of therapie met boogschieten is een uitstekend instrument om:

 • je concentratievermogen en zelfvertrouwen te versterken;
 • balans, kracht en focus te vinden in lichaam, geest en gevoel;
 • een beter lichaamsbewustzijn en -gevoel op te bouwen;
 • meer aanwezig te blijven bij wat je doet, in het hier en nu te zijn en dus met volledige aandacht bij een proces betrokken te blijven;
 • ineffectieve en ongewenste patronen los te leren laten;
 • beter en effectiever om te kunnen gaan met ambities, het stellen van doelen, je aanwezigheid bij een proces en het bereiken van resultaat;
 • minder last te hebben van prestatiedruk en stress door te leren kalm, aanwezig en in contact te blijven;
 • effectiever om te gaan met barrières, tegenslagen, beperkende gedachten en overtuigingen.


Hoe ziet een sessie eruit?

In principe is boogschieten heel eenvoudig. Je bepaalt een doel. Je legt een pijl op en spant de boog. Vervolgens richt je en laat je los… Je kunt direct zien of je doel bereikt is.

In de coaching en therapie met boogschieten gebruiken we deze handelingen om je bewust te maken en inzicht te geven in patronen en problemen waar je ook in je dagelijks leven of werk tegenaan loopt. Van de coach krijg je suggesties om met veranderingen in houding, aandacht, intentie en focus te experimenteren en zo je persoonlijke effectiviteit te versterken.

Tijdens een sessie worden oefeningen en opdrachten in het boogschieten afgewisseld met momenten van reflectie en evaluatie. We bespreken je vragen, doelen, verwachtingen en ervaringen. We leggen heldere verbanden met de ontwikkelingsdoelen binnen je werk of persoonlijke ontwikkeling. Iedere sessie krijg een of meerdere opdrachten mee naar huis ter ondersteuning van je proces. Afhankelijk van je ontwikkelingsvraag bestaat een traject uit gemiddeld drie tot acht sessies.

De coaching en therapie met boogschieten wordt uitsluitend buiten op eigen locatie vlakbij Nijmegen gegeven. Tijdens een sessie draag je geschikte kleding voor buiten. Al het benodigde boogschietmateriaal is aanwezig.

Zet jij de volgende stap?

Neem eenvoudigweg contact op en en we maken een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch voorgesprek. Tijdens deze intake bespreken we je vragen, doelstellingen en de wijze waarop de coaching kan bijdragen. Wanneer er een “match” is maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit drie tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

 • Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)
 • Coaching via werkgever: € 135 (ex BTW)
 • Leiderschapscoaching: € 165 (ex BTW)


De coaching en therapie van Effortless Power training & coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald.

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.” Karien Geurts, Landal GreenPark

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Coachingsvormen

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: