Bokscoaching

coaching en therapie met boksen in Nijmegen

Bokscoaching is een effectief instrument om tot persoonlijke groei en ontwikkeling te komen. Geschikt voor zowel professionals als particulieren die in een actieve setting aan hun communicatie, weerbaarheid, zelfvertrouwen of leiderschap willen werken. Daarnaast zet Rob van Ham het boksen ook in voor therapeutische doeleinden bij gedragsproblematiek of problemen met emotieregulatie. Je krijgt de ruimte om in veiligheid en onder vakkundige begeleiding te kunnen ontdekken en leren door te doen en ervaren. Je hoeft niet te kunnen boksen of een bijzondere fysieke conditie te hebben.

bokstherapie bokscoaching nijmegen
Waarom en voor wie?

Bokscoaching en -therapie is breed en individueel inzetbaar voor jongeren en volwassenen, voor particulieren en professionals. Ook in tweetallen bij relatiecoaching voor zaken-, levenspartners en gezinsleden (ouder/kind).

Bokscoaching-bokstherapie is een uitstekend instrument om:

 • balans, kracht en focus te vinden binnen je werk, leven en relaties;
 • effectiever en vanuit verbinding te leren communiceren, beter te luisteren naar wat anderen zeggen en je eigen boodschap duidelijker over te brengen;
 • in je interactie en relaties zowel ruimte te kunnen geven als nemen;
 • beter met emoties als boosheid, angst, pijn en verdriet om te gaan en minder in ongewenste reacties en patronen te vallen;
 • balans te vinden in lichaam, geest en gevoel;
 • beter met stress en burn-out of met agressie en conflicten om te leren gaan, beter je grenzen te leren herkennen en aangeven;
 • zelfvertrouwen op te bouwen, steviger in je schoenen te staan, beter voor jezelf te leren opkomen en zelfs kwetsbaar te durven zijn;
 • te leren presteren onder hoge druk door kalm, aanwezig en in contact te blijven;
 • effectief meerdere leiderschapsrollen en interactiestijlen te kunnen aannemen.
Hoe ziet een sessie eruit?

Binnen deze vorm van coaching en therapie is boksen niet het doel, maar een middel. Een middel om inzicht te krijgen in je gedrag, impulsen, emoties, reacties en patronen. Tijdens de boksoefeningen komt wat je doet, voelt en ervaart namelijk ook tot uitdrukking in je lichaamstaal en non-verbale communicatie. Hiermee wordt het beter inzichtelijk, herkenbaar en bespreekbaar.

Daarnaast bied ik je als coach een veilige leeromgeving om binnen de boksoefeningen met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenten, ook buiten je comfortzone. Door het doen en ervaren versterk het veranderingsproces en je maakt jezelf nieuwe vaardigheden werkelijk eigen (embodiment).

De fysiek-mentale oefeningen in het boksen worden afgewisseld met momenten van reflectie en evaluatie. Binnen de sessies bespreken we je vragen, doelen, verwachtingen en ervaringen. We leggen heldere verbanden met de ontwikkelingsdoelen binnen je werk, communicatie, relaties of persoonlijke ontwikkeling. Iedere sessie krijg een of meerdere opdrachten mee naar huis ter ondersteuning van je proces.

Tijdens een sessie bokscoaching of -therapie draag je bij voorkeur sportkleding. Al het benodigde boksmateriaal is aanwezig.

Zet jij de volgende stap?

Neem eenvoudigweg contact op en en we maken een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch voorgesprek. Tijdens deze intake bespreken we je vragen, doelstellingen en de wijze waarop de coaching kan bijdragen. Wanneer er een “match” is maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit drie tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

 • Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)
 • Coaching via werkgever: € 135 (ex BTW)
 • Leiderschapscoaching: € 165 (ex BTW)

De coaching en therapie van Effortless Power training & coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald.

bokscoaching bokstherapie

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.” Karien Geurts, Landal GreenPark

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Coachingsvormen

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: