Teambuilding met Boksen

als metafoor voor effectieve communicatie, samenwerking, conflicthantering en leiderschap

Onze boksclinics, teamuitjes of managementtrainingen met boksen worden in overleg en op maat samengesteld. Ze bestaan uit een beproefde afwisseling van theorie, oefenvormen, reflectie en dialoog. Zo wordt de link met de werkpraktijk gewaarborgd. Een boksworkshop kan zelfstandig worden ingezet, maar ook als onderdeel van een meerdaagse training, teamontwikkeling, verandertraject, event, conferentie, vergadering of teamuitje.

teambuilding boksen clinic
Hoe werkt een teambuilding met Boksen als metafoor?

Wanneer je als team, management of organisatie onder hoge druk presteert heeft dat effect op de onderlinge communicatie en samenwerking. Under pressure vervallen we in meer primaire gedrags- en interactiepatronen. Om kalm, open en in contact te blijven en te kunnen afstemmen op anderen is een verandering in mindset en gedrag nodig. Door minder reactief te zijn, kunnen we met ons eigen gedrag dat van anderen bewust beïnvloeden om zo win-winsituaties te creëren. Dat is precies wat teams en organisaties in deze workshop met boksen aan den lijve leren en ondervinden.

Workshop thema’s

Boksen als Metafoor voor:

  • Effectief Communiceren onder Druk
  • Teambuilding: van Tegen naar Samengedrag
  • Presteren onder Druk
  • Weerbaarheid en Conflicthantering
  • Effectief Feedback Geven en Ontvangen
  • Leiderschap met Impact
Interesse?

Neem contact op voor vragen, een afspraak of offerte over een teambuilding boksen.

Deelname vereist geen bijzondere conditie of ervaring. Een boksworkshop kan zelfs in dagelijkse kleding worden gevolgd. Veiligheid voor alle deelnemers staat voorop. In overleg is iedere gewenste locatie mogelijk.

Groepsgrootte: 6 – 50+ personen

Duur: 1 uur tot meerdere dagdelen

Prijs: op aanvraag

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Met het managementteam hebben we tijdens een 2-daagse over leiderschap een boksworkshop gevolgd. Het is een leuke en andere manier om het onderwerp rondom leiderschap te belichten. Het werd zichtbaar dat er veel overeenkomsten zitten tussen jouw gedrag in het werk en de wijze waarop je het ‘boksspel’ met een ander aangaat. Als je als leidinggevende(n) zicht wil krijgen op jouw patronen en via spel wil oefenen met andere benaderingswijzen, is de workshop Boksen als Metafoor een aanrader. Wij waren enthousiast!” Karina Meulenbroek (gemeente Haaksbergen)

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: