Sport- en Mentalcoaching

coaching voor fysieke professionals en high-performers

Specifieke coaching voor sportprofessionals en fysieke high-performers. Rob van Ham begeleidt sporters, atleten, musici, dansers, acteurs, chefs en lichaamswerkers die hun houding, beweging, handeling en interactie optimaal willen versterken. Wil jij ook ontdekken hoe je met met minder inspanning tot meer effectiviteit en betere prestaties kunt komen? Wil je beter met stress, prestatiedruk, tegenslagen en weerstanden leren omgaan?

Waarom en voor wie?

Rob van Ham biedt sport- en mental coaching voor individuele sporters en high-performers, maar ook voor teams en in groepsverband. Coaching die geschikt is voor jonge talenten, bij revalidatie en prestatieverbetering.

Coaching met resultaat bij het:

  • verbeteren van ontspanning, rust, ademhaling, balans, aanwezigheid en focus, ook onder druk en stress;
  • ontwikkelen van een optimale lichaamshouding en -coördinatie zodat je met meer effectiviteit en efficiëntie kunt bewegen en handelen;
  • ontwikkelen van een beter lichaams- en omgevingsbewustzijn met het doel beter in relatie te kunnen blijven met wat je doet;
  • versterken van fysieke en mentale weerbaarheid zodat je beter met tegenslagen, weerstanden en continue verandering leert omgaan;
  • verbeteren van afstemming, contact en samenwerking met medespelers en collega’s;
  • ontwikkelen van moeiteloze effectiviteit in interactie, kracht en beweging binnen iedere tak van sport en fysieke activiteit.


Hoe ziet een sessie eruit?

In de sport- en mentalcoaching werken we met fysiek-mentale oefeningen die volledig worden afgestemd op jouw of jullie activiteit. Ze zijn gericht op het versterken van zowel fysieke als mentale vaardigheden. We gebruiken oefeningen in balans, ontspanning, ademhaling, lichaamsbewustzijn, focus, aandacht, beweging, kracht en interactie die je helpen bij het vinden van moeiteloze effectiviteit en flow in wat je doet.

Zet jij de volgende stap?

Neem eenvoudigweg contact op en en we maken een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch voorgesprek. Tijdens deze intake bespreken we je vragen, doelstellingen en de wijze waarop de coaching kan bijdragen. Wanneer er een “match” is maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit drie tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

  • Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)
  • Coaching via werkgever: € 135 (ex BTW)
  • Topsportcoaching: € 165 (ex BTW)

De coaching en therapie van Effortless Power training & coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald.

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.” Karien Geurts, Landal GreenPark

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Coachingsvormen

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: