Ervaringen

Om je een indruk te geven van de coaching en trainingen met Rob van Ham staan hier enkele verhalen en ervaringen van deelnemers en cliënten. Ook vind je hieronder een beknopt overzicht van de bedrijven, organisaties en instellingen waarvoor Effortless Power in het afgelopen decennium trainingen en workshops heeft verzorgd.

Ervaringen deelnemers en cliënten

Met het managementteam hebben we tijdens een 2-daagse over leiderschap een boksworkshop gevolgd. Het is een leuke en andere manier om het onderwerp rondom leiderschap te belichten. Het werd zichtbaar dat er veel overeenkomsten zitten tussen jouw gedrag in het werk en de wijze waarop je het ‘boksspel’ met een ander aangaat. Als je als leidinggevende(n) zicht wil krijgen op jouw patronen en via spel wil oefenen met andere benaderingswijzen, is de workshop Boksen als Metafoor een aanrader. Wij waren enthousiast!

Karina Meulenbroek, Gemeente Haaksbergen

De workshop is zeer positief ontvangen. Leuk dat het interactief was en dat ze oefeningen met elkaar moesten doen. Nogmaals bedankt.

Jeroen Beterams, NRF Netherlands

Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig is. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.

Karien Geurts, Landal GreenParks

Een fijne workshop die vooral gaat over ervaren. Kun jij je laten leiden? Hoe stevig sta jij en wanneer raak jij (letterlijk) uit balans? Hoe oprecht is contact? Niet alles is onder woorden te brengen, maar dat staat het krijgen van inzicht alles behalve in de weg.

Liesbeth Tettero, Tettero Competent

Veel trainingen inzake leiderschap monden uit in psycho-babbel. Dat levert meestal weinig op. Bij de leiderschapstraining, die ik heb gevolgd met Rob van Ham daarentegen, gingen we aan de slag met fysieke oefeningen, om zo kwaliteiten en vaardigheden die met leiderschap te maken hebben, aan te leren door te doen en te ervaren. Zeer nuttig vond ik.

Erik van Lent

Rob is een trainer die sterk is in het zoeken van de opeenvolging van werkvormen. Door veel te doen en minder te praten wordt afgeweken van vele communicatietrainingen. Dit biedt de mogelijkheid de oefening dieper door te laten werken. Ik heb dit als heel krachtig ervaren!

Djura Prins, Prins in Communicatie

Gedurende de cursus heb ik meer inzicht en helderheid gekregen in mijn gedachten en hoezeer ik mijn gedrag baseer op door mijzelf gegenereerde concepten, in plaats van op ‘wat er is’. Ik ervaar nu meer ruimte en openheid in hoe ik naar de wereld kijk en verval minder in belemmerende patronen. Daarnaast vond ik Rob prettig en bekwaam als docent. Rustig, duidelijk en bij vragen gaf hij leerzame uitleg. De algehele sfeer tijdens de lessen heb ik ervaren als kalm, open en vertrouwelijk. Ik ben erg enthousiast over deze cursus en blij dat ik eraan deelgenomen heb!

Thijs Cauven

In algemene zin vind ik de praktische toepassing van de cursus prettig. Hoogtepunten in de cursus zijn voor mij. De impact die het al dan niet houden van mijn woord heeft op mezelf. Nieuwe inzichten in hoe ik met tijd omga, hoezeer taal bijdraagt aan het creëren en in standhouden van mezelf en hoezeer concepten mijn denken en gedrag beïnvloeden. Bij elkaar maken deze inzichten me effectiever en neem ik bewuster beslissingen. Nadat ik een beslissing heb genomen, voer ik het ook met meer commitment en verantwoordelijkheid uit.

Michel Reijnen

Opdrachtgevers trainingen en workshops

KPMG

Radboud Universiteit

Hogeschool Arnhem Nijmegen

Radboud Sportcentrum

UMC Radboud

Trifier

Van Ede & Partners

Beteor

NOC*NSF

Karate-do Bond Nederland

Provincie Gelderland

Politie regio Nijmegen

Landal GreenParks

Visser Contactlenzen

AREA Wonen

Fontys Hogeschool

Philips Healthcare

Belastingdienst

NXP

SNS Bank

Kandinsky College

Dr Leo Kannerhuis

Entrea

ProRail

Organisults

effortless power

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.” Karien Geurts, Landal GreenPark

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: