Rob van Ham

trainer | coach | Facilitator

Binnen Effortless Power training en coaching brengt Rob van Ham zijn ervaring en expertise als manager, coach en consultant samen met zijn leraar- en meesterschap in bewustwording en krijgskunsten. Communicatie, sport en bewustwording vormen een rode draad in zijn leven en loopbaan.

Rob van Ham

Het faciliteren van anderen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei is mijn passie. Of het nu gaat om het begeleiden van particuliere volwassenen en jongeren. Of om professionals uit de wereld van sport, cultuur, zorg, bedrijfsleven, onderwijs en bestuur. Zowel individueel als voor teams en groepen.

Ik werk daarbij intuïtief, luisterend, invoelend, vragend, confronterend en creatief. Mijn kracht ligt in lezen van lichaamstaal, intenties en het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen, Het bieden van veiliheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.

Opleiding en ervaring
  • Master planologie aan de faculteit der management wetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen (1991).
  • Twintig jaar ervaring als onderzoeker, consultant, manager en coach in commerciële adviesorganisaties en het hoger onderwijs met verantwoordelijkheid voor het leiden van projecten, processen, teams en organisaties.
  • Dertig jaar opleiding in Cheng Hsin bij Peter Ralston (USA). Cheng Hsin is een studie ontwikkeld door Peter Ralston naar fysiek-mentale bewustwording en vaardigheid door zelfonderzoek, contemplatie, lichaamswerk, bewegingsleer en vechtkunsten.
  • Gecertificeerd trainer, instructeur en facilitator in Cheng Hsin. Hoofddocent van het Cheng Hsin centrum Nijmegen met lokale, nationale en internationale lessen, workshops, retraites en demonstraties.
  • Opleiding tot coach bij Marjolein van der Molen in 2008 en 2009.
  • Sinds 2010 werkzaam als zelfstandig coach en trainer in het faciliteren van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling voor particulieren en professionals in sport, bedrijf en organisatie.
  • Docent en (mede)ontwikkelaar van de leermodule “bewust bewegen” voor studenten Sport- en Bewegingseducatie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en de leermodule “Body Mind Fit” voor (top)sporters en bedrijfsleven als innovatieproject van het NOC*NSF (geïnitieerd door de Aikido Bond Nederland).

Aangesloten als leraar bij de Stichting Taijiquan Nederland (STN).

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.” Karien Geurts, Landal GreenPark

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: