Coaching met Zen Mindfulness

Zencoaching en therapie met mindfulness in Nijmegen

Coaching met zen en mindfulness is een geschikte methode voor particulieren en professionals om ontspanning, aandacht, gevoel en bewustzijn in body en mind te vinden. Mindfulness coaching is bovendien een uitstekend instrument om aan je communicatie, zelfvertrouwen of persoonlijk leiderschap te werken. Daarnaast zet Rob van Ham zen en mindfulness ook in voor therapeutische doeleinden bij gedragsproblematiek of problemen met emotieregulatie. Je krijgt de ruimte om onder vakkundige begeleiding stil te staan bij je patronen in houding, beweging, gedrag, emoties en gedachten. Voor zencoaching hoef je geen ervaring met zenmeditatie of mindfulness te hebben.

Waarom en voor wie?

Zen Mindfulness coaching en therapie is breed en individueel inzetbaar voor jongeren en volwassenen, voor particulieren en professionals. Ook in tweetallen bij relatiecoaching voor zaken-, levenspartners en gezinsleden (ouder/kind).

Coaching en therapie met Zen Mindfulness is een uitstekend instrument om:

 • te leren ontspannen, aanwezig en in contact te zijn;
 • meer in het hier en nu te blijven;
 • zelfwaardering en zelfvertrouwen op te bouwen;
 • weerbaarheid en emotieregulatie te versterken;
 • je meer bewust te worden van je denken, voelen, waarnemen, doen en handelen;
 • te leren minder reactief te zijn;
 • effectiever met barrières, tegenslagen en beperkende overtuigingen om te leren gaan;
 • te leren je ervaringen vanuit nieuwe perspectieven waar te nemen;
 • mentale creativiteit en effectiviteit te ontwikkelen;
 • te leren zonder oordelen te luisteren;
 • te leren effectief en helder te communiceren;
 • te leren vanuit verbinding te communiceren;
 • persoonlijke authenticiteit en integriteit te ontwikkelen.


Hoe ziet een sessie eruit?

In de coaching met Zen Mindfulness leer je letterlijk stil te staan bij je patronen in houding, beweging, gedrag, emoties en gedachten. Je leert ze helderder en vanuit nieuwe perspectieven te ervaren. Door oefeningen in ontspanning, aandacht, ademhaling, communicatie, contemplatie en meditatie leer je hoe je meer integriteit, authenticiteit, verbinding en effectiviteit kunt brengen in je communicatie, interactie en relaties.

De fysiek-mentale oefeningen in Zen Mindfulness worden afgewisseld met momenten van reflectie en evaluatie. Binnen de sessies bespreken we je vragen, doelen, verwachtingen en ervaringen. We leggen heldere verbanden met de ontwikkelingsdoelen binnen je werk, relaties of persoonlijke ontwikkeling. Iedere sessie krijg een of meerdere opdrachten mee naar huis ter ondersteuning van je proces.

Tijdens een sessie met Zen Mindfulness draag je bij voorkeur makkelijk en los zittende kleding met lichte schoenen of sloffen voor binnen. Al het overige materiaal is aanwezig.

Zet jij de volgende stap?

Neem eenvoudigweg contact op en en we maken een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch voorgesprek. Tijdens deze intake bespreken we je vragen, doelstellingen en de wijze waarop de coaching kan bijdragen. Wanneer er een “match” is maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit drie tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

 • Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)
 • Coaching via werkgever: € 135 (ex BTW)
 • Leiderschapscoaching: € 165 (ex BTW)

De coaching en therapie van Effortless Power training & coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald.

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.” Karien Geurts, Landal GreenPark

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Coachingsvormen

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: