Tai Chi & Aikido Coaching

coaching en therapie met Tai Chi & Aikido in Nijmegen

Coaching met de vechtkunsten Tai Chi Chuan en Aikido helpt particulieren en professionals bij het versterken van weerbaarheid, zelfvertrouwen, aanwezigheid, openheid en effectiviteit in communicatie, interactie en leiderschap. Rob van Ham zet de vechtkunsten ook in voor therapeutische doeleinden bij gedragsproblematiek of problemen met emotieregulatie. Ontdekken en leren door te doen en ervaren onder vakkundige begeleiding. Ervaring met vechtkunsten of een bijzondere conditie zijn niet nodig.

aikido coaching tai chi
Waarom en voor wie?

Coaching en therapie met Tai Chi Aikido is breed en individueel inzetbaar voor jongeren en volwassenen, voor particulieren en professionals. Ook bij relatiecoaching voor gezinsleden (ouder/kind), zaken- en levenspartners.

Coaching en therapie met Tai Chi Aikidio is een uitstekend middel om:

 • balans, kracht en focus te vinden binnen je werk, leven en relaties;
 • effectiever en vanuit verbinding te leren communiceren, beter naar anderen te luisteren en je eigen boodschap duidelijker over te brengen;
 • binnen je interacties en relaties zowel ruimte te kunnen geven als nemen;
 • beter met emoties als boosheid, angst, pijn en verdriet om te gaan en minder in ongewenste reacties en patronen te vallen;
 • beter met stress en burn-out of met agressie en conflicten om te leren gaan,
 • balans te vinden in lichaam, geest en gevoel;
 • zelfvertrouwen op te bouwen, steviger in je schoenen te staan, beter voor jezelf te leren opkomen en zelfs kwetsbaar te durven zijn;
 • beter je grenzen te leren herkennen en aangeven;
 • te leren presteren onder hoge druk door kalm, aanwezig en in contact te blijven;
 • effectiever leren inzetten van communicatievaardigheden, interactie- en leiderschapsrollen;
 • meer aanwezig te blijven in het hier en nu, in contact en betrokken bij wat je doet;
 • minder in het hoofd en meer in het lichaam te zijn.
Hoe ziet een sessie eruit?

Tai Chi en Aikido worden ingezet als een middel om je meer inzicht te geven in je gedrag, impulsen, emoties, reacties en patronen. Binnen de fysieke interactie van deze vechtkunsten wordt duidelijk wat je doet, voelt en ervaart. Het komt tot uitdrukking in je lichaamstaal en non-verbale communicatie. Hiermee wordt het beter inzichtelijk, herkenbaar en bespreekbaar.

Binnen de coaching experimenteer je met veranderingen in houding, beweging, intentie, ontspanning en focus die je rust, balans, effectiviteit en aanwezigheid versterken en je helpen beter in contact te blijven en mee te bewegen met wat gebeurt. Zo leer je de effectiviteit van je communicatie, weerbaarheid, interactie en leiderschap versterken.

Tijdens een sessie worden de fysiek-mentale oefeningen uit Tai Chi en Aikido afgewisseld met momenten van reflectie en evaluatie. Binnen de sessies bespreken we je vragen, doelen, verwachtingen en ervaringen. We leggen heldere verbanden met de ontwikkelingsdoelen binnen je werk, communicatie, relaties of persoonlijke ontwikkeling. Iedere sessie krijg je thuisopdrachten mee ter ondersteuning van je proces.

Gedurende een sessie met Tai Chi Aikido draag je bij voorkeur sportkleding. Al het benodigde sportmateriaal is aanwezig.

Zet jij de volgende stap?

Neem eenvoudigweg contact op en en we maken een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos telefonisch voorgesprek. Tijdens deze intake bespreken we je vragen, doelstellingen en de wijze waarop de coaching kan bijdragen. Wanneer er een “match” is maken we onze eerste afspraak. Een gemiddeld traject bestaat uit drie tot acht sessies.

De tarieven voor een sessie van 1 uur:

 • Coaching particulieren: € 90 (incl. BTW)
 • Coaching via werkgever: € 135 (ex BTW)
 • Leiderschapscoaching: € 165 (ex BTW)

De coaching en therapie van Effortless Power training & coaching wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Rob van Ham biedt individuele coaching op meerdere locaties in het Rijk van Nijmegen. De locatie is mede afhankelijk van de gekozen werkvorm en wordt bij de intake bepaald.

“Mijn aanpak is intuïtief, luisterend, invoelend, vragend en confronterend. Mijn kracht ligt in het lezen van ieders lichaamstaal, het vinden van passende fysieke en mentale oefenvormen en het bieden van veiligheid en vertrouwen om met concrete veranderingen in gedrag en mindset te experimenteren.”

“Rob weet een omgeving te creëren waarin je je veilig voelt je eigen grenzen te ontdekken. Het is duidelijk dat hij goed weet waar hij mee bezig. Hij heeft veel kennis, maar weet die gedoseerd aan te bieden.” Karien Geurts, Landal GreenPark

Werkwijze

Effortless Power staat voor een unieke werkwijze in coaching en training met fysiek-mentale oefenvormen. Leren door te doen en ervaren.

Coachingsvormen

Rob van Ham is tevens hoofddocent van Cheng Hsin Nijmegen, trainingscentrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Cheng Hsin biedt een unieke ervaringsgerichte benadering waarin zen, mindfulness, lichaamswerk, bewegingsleer, krijgskunst en vechtsport samenkomen. Op diverse trainingslocaties in het Rijk van Nijmegen bieden we lessen, cursussen, workshops en retraites in: